Ábrándos minták és tökéletes textilek
MŰVÉSZET, PS, PS MAGAZIN, PS CREATIVE, KULT, ENTERIŐR, INTERIOR DESIGN, LAKBERENDEZÉS, textil,

Ábrándos minták és tökéletes textilek

Általánosan elismert igazság, hogy a ruhák a legjobb dolgok a világon, erről az ember lánya már ötévesen megbizonyosodhatott, amikor is végre maga választhatta ki a farsangi tavasztündér jelmezét, aminél nagyobb öröm előtte sosem érte. Számtalan szólás, Jane Austin és az esztétika rendkívül sokrétű tudománya is foglalkozik a ruhák szerepével és fontosságával.

Azonban a textilnek az elsődleges szerepén – a testen való viselésen kívül – nem elhanyagolható funkciója a díszítés, a vizuális örömszerzés. A hagyományos lakástextíliák ideje ráadásul már régen lejárt, egy ideje kedvenc grafikusaink is szőnyegre és kendőre printelik a mintáikat.

Egy csokorba gyűjtöttük a legformabontóbb, legmerészebb és a legszebb textíliák tervezőit, akik amellett, hogy csodálatos és egyedi darabokat terveznek, még szuper inspirációként is szolgálhatnak a barkácsoló kedvűeknek!

Yrurari

Ýrúrarí test, de főleg szájpozitív (ha létezik ez a kategória, azt biztosan ő találta ki!) pulcsijai egészen új megvilágításba helyezik a kézzel kötött pulóvereket. Ez a műfaj, amit hajlamosak vagyunk a nagymamáinkkal azonosítani, mára olyannyira a modern design részese lett, hogy simán belefér mindenféle nőiséggel és testtel kapcsolatos diskurzus (ra utaló motívumok legalábbis).

MŰVÉSZET, PS, PS MAGAZIN, PS CREATIVE, KULT, ENTERIŐR, INTERIOR DESIGN, LAKBERENDEZÉS, textil, yrurari, Ýrúrarí

Ninni

Ninni Luhtasaari rózsaszínű, plasztikus hímzései különösen a gyöngyök és flitterek precíz és hibátlan alkalmazásától válnak egészen csodálatossá. Furcsa, amorf alakjai a választott színek és a technika sajátosságai miatt nem válnak ijesztővé, holott ugyanezek a formák egy kétdimenziós, kevésbé színes formában valószínáleg minimum ellenérzést váltanának ki befogadójukból.

MŰVÉSZET, PS, PS MAGAZIN, PS CREATIVE, KULT, ENTERIŐR, INTERIOR DESIGN, LAKBERENDEZÉS, textil, Ninni Luhtasaari
MŰVÉSZET, PS, PS MAGAZIN, PS CREATIVE, KULT, ENTERIŐR, INTERIOR DESIGN, LAKBERENDEZÉS, textil, Ninni Luhtasaari

SlowDown

A SlowDown Studio nevű, renkívüli jóízlésről tanúskodó instagram a lehető leghasznosabb forrássá válhat a számunkra, ha a fergeteges faliképek és káprázatos kárpitok világa felé vennénk az irányt! Grafikusokkal és dizájnerekkel együtt dolgozva készítenek illusztrációkból és rajzokból textileket, amiket a megvásásrlója egyszerű használati tárgyként használhat majd.

MŰVÉSZET, PS, PS MAGAZIN, PS CREATIVE, KULT, ENTERIŐR, INTERIOR DESIGN, LAKBERENDEZÉS, textil, Slow Down,
MŰVÉSZET, PS, PS MAGAZIN, PS CREATIVE, KULT, ENTERIŐR, INTERIOR DESIGN, LAKBERENDEZÉS, textil, Slow Down,

No Comments

Leave a Reply